Hofgasteinerhaus

Skibezoek Natuurvriendenhuis 'Hofgasteinerhaus' Bad Hofgastein'

Een delegatie van ATB Rotselaar heeft van maandag 28 maart tot zaterdag 2 april 2022 een bezoek gebracht aan het Hofgasteinerhaus te Bad Hofgastein. Het Hofgasteinerhaus is een totaal gerenoveerd Natuurvriendenhuis op 1950 meter hoogte midden de prachtige Oostenrijkse Alpen.

Het prachtig, op een helling gelegen Natuurvriendenhuis werd na een grondige renovatie opnieuw geopend in het winterseizoen 2021-2022 en beschikt over 14 tweepersoonskamers, 2 meerpersoonskamers en een slaapruimte voor 8 personen. Elke ochtend een lekker huttenontbijt en ’s avond een traditionele Oostenrijkse driegangenmaaltijd maakt het plaatje compleet. ’s Morgens kan je in het winterseizoen als allereerste de latten aanbinden en genieten van de maagdelijke pistes. Een zalig gevoel! Het Natuurvriendenhuis ligt in het skigebied Bad Gastein/Bad Hofgastein met 87 km aan diverse skipistes onmiddellijk bereikbaar vanaf het Hofgasteinerhaus. Met dezelfde skipas kan je ook in de andere gebieden van het Gasteinerdal (203km pistes) en in de ganse ski Amade met in totaal 760km aan skipistes terecht.

Het natuurvriendenhuis is in de winter te bereiken via de gondellift van de Schlossalmbahn en dan via de rode piste al skiënd of via een kleine wandeling dalwaards van ongeveer 1 kilometer. De jonge uitbaters (Max en Verena) doen hun best om u een warm welkom te heten, het personeel is ontzettend vriendelijk en gedienstig! Een echte aanrader voor de skiliefhebber en de genieter van de Alpen, natuur en het leven.

Het Natuurvriendenhuis wil een thuis zijn voor vele seminaries en opleidingen die alle aspecten van de alpensporten en natuurvriendenmateries aangaan. Het zal tevens voor de 'Naturfreune Akademie Österreich' een nieuw centrum worden waar ze ondermeer de skileraars van die Natufreunde zullen opleiden en bijscholen.

Meer informatie vindt u terug op https://hofgasteinerhaus.naturfreunde.at

Het vernieuwde Hofgasteinerhaus

De socialistische geschiedenis van deze hut

Deel deze pagina